HART voor BNM IS TROTS OP RIA VAN THIENEN

Onze eigen Bussumse Ria van Thienen demonstreerde afgelopen weekend bij verzorgingshuis de Schutse in Lopik voor 2 medewerkers in de nachtdienst. FNV ondersteunt de actie.
Nu is het zo dat er slechts één nachtverpleegkundige is op 45 – 50 bewoners, waarvan het merendeel intensieve zorg nodig heeft. Denk aan bewoners met dementie, ernstige somatische en geriatrische klachten.

Ria is 80 jaar oud, maar heeft het hele weekend mee gedemonstreerd. Haar motivatie: “De bewoners zijn oude zorgbehoevende mensen. Het zijn mensen die hard hebben gewerkt om ons land weer op te bouwen na de Tweede Wereldoorlog. Je gunt deze mensen een goede verzorging. Als er iets gebeurt met een bewoner van de aanleunwoningen, moet de nachtdienst het gebouw verlaten en als er iets ernstigs is, kan het lang duren voordat die weer terug is. Wat gebeurt er dan als er een dementerende oudere uit bed valt of erger en er is geen zorg in het gebouw. Laatst liep de nachtdienst een inbreker tegen het lijf en ze was alleen. Vreselijk wat er had kunnen gebeuren. Wij strijden voor een volwaardige tweede nachtdienst en niet iemand die in het gebouw komt slapen en maar voor 2 1/2 uur betaald wordt.
Ik hoop dat later anderen voor mij de barricade op gaan als ik hulpbehoevend ben.”

Na een weekend actievoeren wordt Ria toegezongen door een troubadour.

Wij zijn de medewerksters van de zorg aan het ondersteunen #samenindenacht en dat samen met oma die toegezongen word door troubadour Boudewijn Hansen
Video te zien via: https://www.facebook.com/thea.benschop.7/videos/837147713126451/