Richard de Rooy

 

Richard de Rooy, kandidaat gemeenteraad Hart voor BNM 2018

Richard de Rooy

Ik ben Richard de Rooy, 63 jaar. Ik ben al 34 jaar getrouwd met Anja en wij hebben 4 kinderen, waarvan er nog 2 thuis wonen. Na 4 jaar in Naarden in het Rembrandkwartier gewoond te hebben wonen wij nu al weer 30 jaar tot grote tevredenheid in Het Spieghel. Ik heb rechten gestudeerd in Leiden, ben gepromoveerd aan de VU en ben vervolgens ruim 20 jaar werkzaam geweest als investment banker bij diverse banken. Daarna ben ik 10 jaar actief geweest als DGA van een beheerder van belegginsinstellingen (beursgenoteerde effecten, private equity, vastgoed). Na mijn bedrijven verkocht te hebben houd ik mij nu nog bezig met adviseringen op financieel/juridisch gebied (o.m. corporate finance, corporate governance en investor relations).

Ik ben regelmatig in contact gekomen met bewoners die het niet eens zijn met bepaalde plannen van de gemeente, of met problemen zitten die zij graag aangepakt willen hebben, zeker waar het hun wijk of straat betreft, die er met hun klachten bij de gemeente “niet door komen”, zich niet gehoord voelen, etc. Zij hebben vaak het gevoel alleen te staan en tegen een muur op te lopen. Vanuit onze partij hebben wij veel van deze mensen kunnen helpen en ook daadwerkelijk wat voor hen kunnen bereiken. Ik wil hier graag actief aan bijdragen, waarbij ik mij met name wil richten op Bussum, en in het bijzonder Het Spieghel. Daarnaast wil ik, vanuit mijn expertise, scherp toezien op het financiële beleid van de gemeente. Geen prestigeprojecten, geen geldverspilling, geen onnodig inhuren van externe adviseurs en maximale efficiency zijn hierbij de kernpunten voor een financieel gezonde gemeente met voor de burgers zo laag mogelijke woonlasten. Dit onder het motto van onze partij: Wij zijn er voor u! En ik ook!